Blog

Per aspera ad astra

Povestea ce urmeaza sa o cititi nu este a mea, insa fara ea eu nu as fi aici ca sa o pot scrie; pentru ca este povestea de dragoste a străbunicilor mei. El, tanar student la drept, si ea o copila de pana in 18 ani, de doua ori mai nebuna decat toate fetele din…

Reenergizarea relatiei de cuplu

Înainte de a trece la subiectul propriu-zis, vreau să vă gândiți la 3 aspecte: 1. toate relațiile sunt de fapt o ecuație simplă- 1+1=3 și nu, nu pentru că iubirea dintre doi oameni duce la apariția unui bebeluș bucălat și drăgălaș, ci pentru că relația este și ea parte a cuplului. 2. imaginați-vă că TU și EL sunteți…

Somatizarea- sau cand sentimentele nerostite se transforma in boala

Somatizarea se traduce prin manifestari fizice, ale corpului ca raspuns la neacceptarea sau nerezolvarea unor probleme de ordin emotional. Altfel spus, emotiile nerostite, nerezolvate, netraite sau nerezolvate, se pot transpune in boala fizica. Procesul de somatizare poate fi intalnit la orice persoana, fie ca vorbim despre copii, adolescenti, adulti sau batrani. Pentru a intelege mai…

Stima de sine – test

Pentru ca din cand in cand, este bine sa stim unde ne situam, am zis ca astazi sa va impartasesc un test psihologic simplu, prin care puteti vedea unde va aflati ca nivel al stimei de sine. Scala Rosenberg sau Scala Stimei de sine, masoara nivelul stimei de sine al fiecaruia dintre noi, print-o metoda…

Copilul de la 1 la 2 ani

După ce am prezentat, pe scurt, dezvoltarea bebelușilor între 0-6 luni și între 6-12 luni, astăzi o să dezbatem intervalul 1-2 ani. În această perioadă, nevoia de mișcare este din ce în ce mai accentuată, iar motricitatea fină se dezvoltă în paralel cu cea globală. La această vârstă micuțul trebuie învățat să meargă (el va…

Despre moștenirea genetică

Momentul în care ne decidem să ne mărim familia este extrem de frumos și important. Și dacă efectuarea unui set complet de analize (atât pentru ea, cât și pentru el) este imperios necesar, nu ar strica să vorbim puțin și despre genetică. Genetica este o ramură a biologiei care studiază fenomenele și legile eredității și…

Bebelușul de la 6-12 luni

Dacă în postarea precedentă vă vorbeam despre dezvoltarea psihologică a bebelușului de la 0 la 6 luni, astăzi prezentăm, pe scurt, a două jumătate a primului an de viață. La 6-7 luni, bebelușul începe să stea în șezut (în funduleț) și își mișcă mânuțele non-stop, cu mențiunea că mișcările sunt încă neîndemânatice, coordonarea este departe…

Bebelușul de la 0 la 6 luni

„Copilul nu datorează părinților viața, ci creșterea. (N. Iorga)” Cu certitudine venirea unui bebeluș în familie este un moment extrem de emoționant și fericit, dar care poate veni la pachet cu temeri, întrebări și incertitudini. Articolul de astăzi își dorește să abordeze dezvoltarea psihologică a bebelușului, de la 0 la 6 luni- scurt, concis și…

Recenzie Prietenul meu de noapte bună de Sonja Danowski

„Copii devin cititori în poala părinților lor. (Emilie Buchwald)” Dragostea pentru lectură se cultivă de foarte timpuriu, motiv pentru care este extrem de important să le citim celor mici ori de câte ori putem (de la o zi, de la o lună, oricând vă simțiți confortabil să adăugați acest ritual în rutina zilnică). Iar o…


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe